KLIMREK

Hoe kan je kunstmest besparen door efficiënter grasland uit te baten?

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
INAGRO
Plaats:
Inagro zaal 5, Ieperseweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem

Toevoegen aan kalender 2022-08-16 02:00:00 2022-08-16 02:00:00 Hoe kan je kunstmest besparen door efficiënter grasland uit te baten? Op dinsdag 16 augustus organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, een thematisch uitwisselingsmoment over het efficiënt toedienen van kunstmest in gras(klaver). Wist je dat je met een perceel gras-klaver evenveel eiwit kan oogsten als met een perceel gras maar dan wel met 2/3 minder stikstof? Dat scheelt in je portemonnee en ook in je klimaatimpact. Maar hoe doe je dat nu precies?  Landbouwer Frederik liet gedurende 1 groeiseizoen zijn grasopbrengst en -kwaliteit bepalen. Hij vertelt ons welke kennis hij hieruit heeft opgedaan en of zijn bemestingsstrategie er nu anders uitziet dat 5 jaar geleden. Wil je meer te weten komen over volgende items, schrijf je dan zeker in! Wat zijn de voordelen van gras-klaver? Moet ik gras en gras-klaver verschillend bemesten? Hoe kan ik in droge jaren de opbrengst optimaliseren? Welke grassoort zaai ik het best? Opvolging van verschillende graslanden doorheen het jaar, welke info haal ik hieruit? Meer info en de inschrijvingslink vind je op de website van Inagro. Location INAGRO INAGRO Europe/Brussels public

Op dinsdag 16 augustus organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, een thematisch uitwisselingsmoment over het efficiënt toedienen van kunstmest in gras(klaver). Wist je dat je met een perceel gras-klaver evenveel eiwit kan oogsten als met een perceel gras maar dan wel met 2/3 minder stikstof? Dat scheelt in je portemonnee en ook in je klimaatimpact. Maar hoe doe je dat nu precies? 

Landbouwer Frederik liet gedurende 1 groeiseizoen zijn grasopbrengst en -kwaliteit bepalen. Hij vertelt ons welke kennis hij hieruit heeft opgedaan en of zijn bemestingsstrategie er nu anders uitziet dat 5 jaar geleden.

Wil je meer te weten komen over volgende items, schrijf je dan zeker in!

  • Wat zijn de voordelen van gras-klaver?
  • Moet ik gras en gras-klaver verschillend bemesten?
  • Hoe kan ik in droge jaren de opbrengst optimaliseren?
  • Welke grassoort zaai ik het best?
  • Opvolging van verschillende graslanden doorheen het jaar, welke info haal ik hieruit?

Meer info en de inschrijvingslink vind je op de website van Inagro.