KLIMREK

Ik wil een klimaattraject op mijn bedrijf

Ben jij fruit- of vollegrondsgroententeler en wil je een klimaattraject op jouw bedrijf? Schrijf je dan snel in, zodat we jou kunnen contacteren.

Het klimaattraject voor groenten en fruit is nog volop in ontwikkeling. Als de klimaatscan klaar is, willen we hem op zoveel mogelijk bedrijven toepassen. Wil je ook meehelpen bij de ontwikkeling ervan? Geef dit dan zeker aan! Om de scan te maken en te valideren zijn praktijkcijfers en praktisch inzicht onmisbaar. 

Inschrijven_Klimaatraject

Wil je weten wat je van een klimaattraject kan verwachten en hoe je je erop kan voorbereiden? Liet je al een klimaatscan uitvoeren en wil je weten hoe je het resultaat online kan bekijken? Wil je weten hoe we jouw data beschermen? Al die informatie vind je op volgende webpagina's: 

Ik wil bijleren over klimaatimpact en –maatregelen
Binnen Klimrek willen we kennis rond en inzicht in de klimaatimpact en mogelijke klimaatmaatregelen binnen de fruit en vollegrondsgroentensector voor landbouwers en andere stakeholders toegankelijk maken. We zetten daarvoor een aantal initiatieven op:

Lerende Netwerken: Landbouwers worden uitgenodigd op lerende netwerken. Hier delen ze hun ervaringen onderling en kunnen ze van elkaar leren. Dit zal leiden tot meer en makkelijker implementeren. Ook klimaatexperten worden uitgenodigd op de lerende netwerken. De landbouwers kunnen veel van hen leren, maar wellicht ook omgekeerd. Het wissel-leren is enorm waardevol. De landbouwers geven feedback over de knelpunten die ze ondervinden. De experten krijgen op deze manier nog meer voeling met de praktijk en de landbouwers in het traject kunnen antwoorden vinden op hun vragen.

Klimaatacademie: Adviseurs zullen leren werken met het klimaattraject in de klimaatacademie en kunnen dan zelf met dit adviesproduct aan de slag. Op die manier bereiken we een veel groter deel van de landbouwbedrijven, ook na afloop van het project. De inzichten die ze over klimaatslim boeren verwerven, zullen ze trouwens ook gebruiken in andere adviezen.

Vormingsmomenten: Het klimaatthema is zeer complex, zowel de mechanismen die spelen als de kwantificering van impact en maatregelen. Daarom voorzien we een aantal heel gerichte vormingsmomenten op uitnodiging van partners, leden van de gebruikersgroep of geïnteresseerde landbouwerskringen waarin de rol van landbouw in het klimaatverhaal wordt toegelicht.

Klimaatroute: Met een bus vol landbouwers, beleidsmakers, onderzoekers,... brengen we een bezoek aan een reeks interessante voorbeeldcases over heel Vlaanderen.

 

Ik wil het klimaattraject voor mijn sector mee vorm geven

Ben je landbouwer, adviseur, toeleverancier, afnemer of ben je op een andere manier met 1 van de sectoren betrokken? Wil je meedenken, de klimaatscan voor jouw sector mee vorm geven, de verscheidenheid van de sector mee in kaart brengen en bepalen welke indicatoren het best geschikt zijn om de landbouwer de gewenste inzichten te geven? Dan ben je van harte welkom in de co-creatiegroep, die een drietal keer bijeen komt. Geef ons een seintje via mail.